Lehetséges nem szokványos méretű kerámia tájolócsapok gyártása megrendelésre?

Az ajánlatunkban lévő szokványos kerámia tájolócsapok az esetek többségében megfelelő megoldást nyújtanak M4 – M14 csavaranyák felhegesztésénél vagy hegesztőkészülékek általi alkatrész tájolásánál. Rendkívüli esetekben azonban ügyfeleink nem szokványos méretű kerámia tájolócsapok gyártásával szólítanak meg minket. Ilyenkor formailag és méretileg eltérő kerámia tájolócsapokról van szó, melyek tervezésekor és elkészítésekor elengedhetetlen néhány gyártási alapelv betartása.

A kerámia tájolócsapok mérete

A kerámia tájolócsapok mérete

A szerkezetileg előállítható kerámia tájolócsapok alapfeltétele a ØD átmérőre vonatkozó tanácsolt tűréshatárok betartása. A szokványos kerámia tájolócsap típusokat -0,05 / -0,1 mm-es tűréshatárral gyártjuk. Megrendelésre gyártott kerámia tájolócsapok esetén -0,01 / -0,02 mm-es tűréshatár is biztosítható. Szélsőséges esetekben akár -0,005 mm-es tűréshatár is lehetséges, azonban a -0,02 mm-nél kisebb tűréshatár a tájolócsap gyártási költségét megnöveli.

Kerámia tájolócsap – hosszú típus
Kerámia tájolócsap – hosszú típus

A kerámia tájolócsapok hosszát illetően a gyártási folyamat során csakugyan korlátokba ütközhetünk. A Ø19,4 mm-t nem meghaladó átmérőjű tájolócsapok esetén a legyártható maximális hossz 70 mm, nagyobb átmérők (Ø23, Ø25, valamint Ø30 mm) esetén a maximális hossz 50 mm (szélsőséges esetekben 65 mm). Hasonlóan, mint az átmérő tűréshatára esetén, a tájolócsap hosszánál is érvényes, hogy az 50 mm-t meghaladó szélsőséges méretek növelik a tájolócsap gyártási költségeit.

A kerámia tájolócsapok formája

A megrendelésre gyártott kerámia tájolócsapok elkészítésekor ügyeljünk az éles szögek elkerülésére. Ezek a pontok ugyanis a tájolócsap leggyengébb részét jelenthetik, a kerámia anyag itt nagy terhelés esetén károsodhat, megrepedezhet. Kerámia tájolócsapok gyártásánál ezért a 90°-os éles sarkakat vagy 45°-os letöréssel, vagy rádiusszal helyettesítjük.

A kerámia tájolócsap helytelen és helyes sarkalása
A kerámia tájolócsap helytelen és helyes sarkalása

Az ilyen formai módosítás a sajtolóerő egyenletesebb eloszlását segíti elő a tájolócsap teljes felületén, ezzel hosszabbítva a kerámia anyag élettartamát. A 45°-os letörés pedig anyahegesztés esetén javítja a tájolócsap pozicionálási tulajdonságát, mivel ennek köszönhetően az anya a 45°-os felületre stabilabban fekszik rá.

Kerámia tájolócsap pozicionált anyával
Kerámia tájolócsap pozicionált anyával

Formájukat tekintve a következő három kerámia tájolócsap típust különböztetjük meg: rövid típus, hosszú típus és galléros típus. A kerámia tájolócsap formájának kiválasztásakor vegyük figyelembe a tájolócsapra történő anya adagolás módszerét:

Rövid kerámia tájolócsap
Rövid kerámia tájolócsap
Hosszú kerámia tájolócsap
Hosszú kerámia tájolócsap
Galléros kerámia tájolócsap
Galléros kerámia tájolócsap
  • a rövid tájolócsap formát az anya kézi felhelyezésére tervezték, DIN 928, DIN 929 vagy hasonló kis átmérőjű anyákra
  • a hosszú tájolócsap formát automata anyaadagolóhoz fejlesztették ki – a hosszú orr vezeti rá az anyát az adagoló tüskéjéről a tájolócsapra
  • a galléros tájolócsap formán a hengeres tájoló rész feladata, hogy a hegesztőanyát hosszan a belső meneten vezesse meg, így a nagy átmérőjű galléros anyák is merőlegesen állíthatóak a kerámia csapon.
Kerámia tájolócsapok típusa és adagolási módszere
Kerámia tájolócsapok típusa és adagolási módszere

Speciális kivitelezés

Megrendelésre menetes kerámia tájolócsapok is gyárthatóak. A menet közvetlenül a tájolócsap kerámia részébe helyezhető, vagy a tájolócsap talapzatát képező acél részbe is vágható.

Belső menetes kerámia tájolócsap
Belső menetes kerámia tájolócsap
Acél talapzatú és menettel ellátott kerámia tájolócsap
Acél talapzatú és menettel ellátott kerámia tájolócsap

Kapcsolódó cikkek:

Milyen az anyahegesztés folyamata?
Milyen a kerámia bevonatos és a kerámia tájolócsapok közti különbség?