Mire használhatóak a hegesztőasztalok a gyártási környezetben?

Akár professzionális, akár hobbi szinten foglalkozik fémek hegesztésével, bizonyára szembesült azzal a problémával, amikor hegesztés során a fém alkatrész meghajlik, összezsugorodik vagy szétnyúlik. Merev alátét és pontos rögzítés nélkül az alkatrész a hegesztés pontjában deformálódik és hiányos varrat jön létre. Megoldást nyújthatnak a multifunkciós hegesztőasztalok, melyek rögzítő elemek segítségével teszik lehetővé az alkatrészek megfelelő pozícióban történő rögzítését, ezzel is növelve a varrat megbízhatóságát és a gyártási folyamat kényelmességét.

PWT hegesztőasztalok

A 100 × 100 mm-es raszterben elhelyezkedő 28 mm-es furatrendszernek és a rögzítő elemek széles választékának köszönhetően a tetszőleges formájú alkatrészek rögzítése egyszerű. Az oldalfalon lévő furatok, valamint a hosszabbító és rögzítő elemek segítségével akár nagyobb méretű alkatrészek pontos rögzítése is lehetővé válik, a kényelmes megmunkálást elősegítve. Az asztalok stabilitását merev talapzat biztosítja, azonban ha az asztalok gyakori áthelyezésére van szükség, teherbíró görgővel ellátott talapzat is felszerelhető az asztalra.

PWT hegesztőasztalok

A masszív asztalok munkaasztalként is megállják helyüket a következő területeken:

  • készülékek szerelése,
  • mérés és kalibrálás,
  • szerszámok és alkalmazások rögzítése a gyártásban.

A széleskörű használatot a kifröccsenő forró anyagnak ellenálló és korrózióálló felület is biztosítja. Az asztalok az alsó keresztbordázatnak köszönhetően akár 2-3000 kg terhelést is elbírnak, így a nagyobb méretű készülékek megmunkálásával is képesek megbirkózni. A hegesztőasztalok 1000 × 1000 mm-től 2400 × 1200 mm-ig terjedő méretekben állnak rendelkezésre, ezért minden elvárásnak eleget tesznek. Nagyobb alkatrészek megmunkálása esetén pedig az asztalok gyors és egyszerű összekapcsolásával terjedelmesebb, összefüggő munkafelületet kaphatunk.

PWT hegesztőasztalok

Tekintse meg előnyös ajánlatunkat a PWT hegesztőasztalok weboldalon. Bővebb információkért forduljon hozzánk bizalommal.